Wie is Peer Spooren?

  1. Wie is Peer Spooren?

Ik ben Peer Spooren, 62 jaar, ongehuwd en vader van twee fantastische dochters; Isis en Philo.

2. Wat doet u in het dagelijks leven?

In mijn werkzame leven was ik een gedreven geschiedenis- en staatsinrichtingdocent, met een hart voor mijn leerlingen. Nu ben ik, naast in de politiek, actief als IVN-bestuurder en mantelzorger. Mijn grote hobby: fietsen en ondertussen geocachen. 

3. Welke drijfveren en idealen spelen een rol om de gemeentepolitiek in te gaan?

Ik miste in de politiek te veel de combinatie van een hart voor de mensen, wel met een gezond, maar vooral niet overdreven realisme. Je kunt geen ijzer met handen breken, maar wel verwarmen en buigen.

4. Hoe kan de burger u herkennen?

Je kunt mij herkennen als een positivist die steeds probeert om tot een compromis te komen, waarbij onze burgers gebaat zijn. 

5. Wat is uw persoonlijke missie?

In dit kader (zie 4) ben ik in de commissie BurgerZaken als een vis in het water. Daar proberen de leden, coalitie en oppositie samen te werken om tot een juist besluit voor onze inwoners te komen. Hierbij is mijn streven een verbindende rol te vervullen. Wel enigszins realistisch blijvend daarbij. Voorop staat hierbij het contact met burgers. Het is erg belangrijk en ik ben blij als ik aangesproken wordt en om uitleg gevraagd wordt. Als mensen klagen, informatie willen hebben dan moet je als politicus klaar staan om op de juiste manier uitleg te geven. Begrijpelijk, eerlijk en open.

Ten aanzien van het laatste moet het politieke taalgebruik niet te technisch worden, niet vol van afkortingen en Engelse termen.

Daarnaast krijg je door het gesprek met burgers vaak nieuwe inzichten en ideeën waarmee je meer uit je politieke werk kunt halen. 

Ook het voorzitterschap van de commissie Algemene  Zaken en namens onze gemeente,het lidmaatschap van het algemeen bestuur van de WSD zorgen ervoor dat ik eigenlijk van mijn werk weer een, serieuze hobby heb gemaakt. En daar veel voldoening uit haal.

Print Friendly, PDF & Email