Stichting Statiegeld op Jeugd

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de vergrijzing in Son en Breugel binnen nu en een aantal jaar explosief zal groeien. Deze ontwikkeling brengt uitdagingen met zich mee voor Son en Breugel! Uit die onderzoeken blijkt ook dat jeugd uit Son en Breugel vertrekt om elders een studie te volgen en na het behalen van de diploma vaak niet terugkeert naar Son en Breugel. 

Duidelijk is dat deze ontwikkeling negatieve gevolgen heeft voor Son en Breugel op diverse vlakken; de toekomst van het dorp, de woningmarkt, de economie, arbeidsmarkt, faciliteiten en bevolkingssamenstelling. De vergrijzing is een gemeenschappelijk probleem van lokale overheid, bedrijfsleven, bevolking, sociale domeinen en het verenigingsleven. 

De Stichting Statiegeld op Jeugd (SOJ) heeft hier een aanzet tot ideeën voor ontwikkeld. Onze Raadsleden Camille Limpens en Henk Hulsen hebben een gesprek gehad met Amanda Schiltmans, vertegenwoordiger van de Stichting. Omdat de achtergrond van de plannen van de stichting aan sluiten bij ons verkiezingsprogramma, en met name het hoofdstuk Zorg, bieden wij graag ruimte op onze website om de boodschap van de stichting uit te dragen middels een korte video: 


Tevens wijzen wij op een uiteenzetting in Mooi Son en Breugel: https://www.mooisonenbreugel.nl/nieuws/algemeen/20392/statiegeld-op-jeugd-doet-vergrijzing-kantelen-

Print Friendly, PDF & Email