Moet niet gekker worden!

Bij de bespreking van het definitief ontwerp van het Dorpshuis hebben we als CDA enkele malen gedacht: “Het moet niet gekker worden!”. Het college heeft namelijk de kaders van het vorige college overgenomen en dat met álle partijen vastgesteld. De raad was eenstemmig: “Dít is wat we willen en daar moet het Dorpshuis aan voldoen”. Binnen die kaders (financiën, gebruikers, exploitatie, energiegebruik, ontwerp) is het ontwerp gemaakt. Jarenlang is er gespaard voor dit gebouw. Iedereen tevreden zou je denken. Helaas, sommige partijen denken er nu ineens anders over. 

De een vindt dat dit dossier er doorheen gejast wordt. Er is te weinig tijd. Moet niet gekker worden. Dit dossier loopt al bijna 30 jaar en is vanaf dag één door de huidige CDA-wethouder op de agenda gezet en alle stappen zijn de afgelopen twee jaar met de gehele raad gedeeld. Dan kan de laatste stap niet als een verrassing komen.

De ander weet te melden dat er 8 ton gemoeid is met archeologisch onderzoek. Moet niet gekker worden. Die 8 ton werd jarenlang bestreden omdat het bedrag onjuist was. Het kon volgens de toenmalige wethouder nooit meer dan 30.000 euro zijn. Het is extra onjuist omdat in het huidige ontwerp een zwevende vloer komt te liggen waardoor bodemberoering nauwelijks plaatsvindt.  Geen extra kosten dus.

Weet u nog? De verkiezingen in 2018 hadden één groot kiespunt: het wel of niet behouden van het kerkgebouw en het wel of niet verhuizen van het Vestzak naar het Dorpshuis. De kiezers waren overduidelijk in hun mening: Dorpsvisie, CDA en PvdA/GL en D’66 kregen 12 van de 17 zetels. Met enkele huurders worden de laatste plooien gladgestreken voor maximaal draagvlak. Dit kan niet anders uitgelegd worden als: behoudt het kerkgebouw en geef er een nieuwe functie aan.

En dat is precies wat dit college doet: het realiseren van een Dorpshuis. Het is even schrikken nu de bouw van het Dorpshuis zo dichtbij komt. Verdorie, ze gaan het echt doen! Ze gaan echt bouwen. Ze gaan echt doen wat ze aan u beloofd hebben. Inderdaad. Dit is de wens van de kiezers, dit is toegezegd en dit gaan we nu doen. Het moet niet gekker worden. 

Fractie CDA Son en Breugel, 
Voor een betrokken, betrouwbaar bestuur.

Lees meer over het Dorpshuis:

Print Friendly, PDF & Email