Met het CDA naar de Tweede Kamer

CDA Son en Breugel en Meierijstad zijn donderdag 21 februari 2019 met de bus op bezoek geweest bij de Tweede Kamer in Den Haag. Daar werden we rondgeleid door verschillende ruimtes van het Binnenhof, zoals de oude vergaderzaal van de Tweede Kamer, de bibliotheek en de fractiekamer van het CDA. Daarna werden wij ontvangen door de kamerleden Madeleine van Toorenburg en René Peters. 

De lunch werd gebruikt in het Perscentrum Nieuwspoort, waar de journalisten ook bijeen komen. Vervolgens is nog een bezoek gebracht aan de grote vergaderzaal van de Tweede Kamer, waar op dat moment een debat aan de gang was over de pulsvisserij met als verantwoordelijk Minister Schouten van LNV. 

Bij het afsluitende deel van de bijeenkomst sloot CDA kamerlid Erik Ronnes nog bij de groep aan om groepsfoto’s te maken bij het standbeeld van Koning Willem 1. Met Erik is ook gesproken over de regionale aandachtspunten, zoals de ontwikkelingen van de Brainportregio, de mobiliteit in de regio Eindhoven, waaronder de 2e ontsluiting van Ekkersrijt en de overlast van het vliegverkeer van Eindhoven Airport. 

Een geslaagde dag in Den Haag met onze regionale CDA kandidaat voor de Provinciale Staten , Coen Hendriks. Zijn begeleidende hofdames lieten Den Haag nog even kennismaken met het Brabantse Carnaval.

Print Friendly, PDF & Email