CDA wil vooruit in Breugel

Het CDA heeft al een groot aantal punten van het verkiezingsprogramma gerealiseerd en we willen met onze coalitiepartners nog meer beloftes nakomen. De ontwikkeling van Breugel staat hierbij hoog op onze lijst. In Breugel neemt de Boerderij een belangrijke sociale en culturele plaats in. Afgelopen week hebben we ingestemd met de renovatie van het gebouw. Het gebouw is toe aan een flinke opknapbeurt en in goed overleg met het bestuur is bepaald wat er gaat gebeuren. De gemeenteraad heeft het geld ervoor goedgekeurd. 

Met nieuwe zonnepanelen en een verbetering van het bestaande groen kan de Boerderij weer jaren vooruit. En dat betekent dat er vele activiteiten voor jong en oud behouden blijven in Breugel. Graag hadden we de renovatie nog duurzamer uitgevoerd, maar we gaan geen cv-ketel van drie jaar weggooien. Dat is ook  niet duurzaam. De wethouder zegde toe (op aandringen van PvdA/GL) om voorbereidingen te treffen om in de toekomst gasloos te kunnen verwarmen. 

Een ander project staat ook eindelijk in de steigers. De nieuwbouw van de basisschool Krommenhoek/Regenboog in Breugel. Dit gaat ertoe leiden dat er na de Stoklandschool een tweede moderne schoolgebouw in Breugel komt. En daarmee is Breugel ook voor de schoolgaande jeugd weer helemaal bij de tijd. De scholennieuwbouw is onderdeel van het grote plan Breugel Bruist.

Enige tijd geleden hebben wij als raad vastgesteld dat de nieuwe school in Breugel op de locatie van de huidige Krommenhoek zal komen. We zijn benieuwd naar de bouwplannen van het schoolbestuur en het samenvoegen van de twee scholen. Het CDA gaat bij de ontwikkeling en bouw van de nieuwe school aan de Doormanlaan de verkeerssituatie nauwlettend volgen. Een veilige en passende verkeerssituatie voor schoolkinderen én de omwonenden in de Doormanlaan is een absolute voorwaarde. Je moet geen nieuwe school bouwen ten koste van de buurt. Dat gaat niet werken. 

Heeft u ideeën of vragen over de Boerderij en/of de nieuwbouw van de school, neem dan contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek. 

Fractie CDA Son en Breugel,
Voor een betrokken, betrouwbaar bestuur.

Print Friendly, PDF & Email